tisdag 6 oktober 2009

Är båda dessa okay för dig?




Stör du dig på någon av dessa. Vad är minst/mest sympatiskt?

Båda bilderna är uttryck för en kultur, ett levnadssätt som ger upphov till en mängd starka reaktioner.
Kommentarer välkomnas!

10 kommentarer:

  1. Vi får aldrig glömma att slöjan är till för att männen inte ska bli upphetsade av att se kvinnohår eller ansikten och kroppar. Det handlar ju i grunden om en diskriminering av männen att vi skulle tro att de inte kan klara av att se kvinnor utan slöjor.

    Vi ska i vårt upplysta land inte låta tanken på religionsfrihet fördunkla våra sinnen, utan vi måste se klart vad det egentligen handlar om.

    Religionen är en privatsak och ska respekteras i privatlivet. Men att på våra arbetsplatser vara tvungen att ta avstånd från våra egna regler för att tillgodose urgamla religionsseder kan aldrig vara rätt.

    Det är just denna eftergivenhet som får främlingsfientligheten att öka hos gemene man.
    Alla kvinnor som bär slöja borde fundera över varför de bär den. Inte har det något med Allah att göra. Det är gubbar som skrivit såväl Koranen som Bibeln.

    Jag minns när pingstvännerna inte fick klippa håret utan "hallelujarullen" satt på alla kvinnor där. Vi har vuxit ifrån såna här religiösa påbud i vårt land.
    Religionen är och ska vara en privatsak liksom nudismen! Vad var och en gör i sin privata miljö har ingen med att göra. Men man ska inte visa upp sig varken helnaken eller i burka offentligt.

    SvaraRadera
  2. Anonym skriver att religionen är "en privatsak liksom nudismen" och att man ska inte "visa upp sig varken helnaken eller i burka offentligt.

    Att man inte ska vara naken eller i burka på ett arbete som t.ex. förskollärar är lätt att hålla med om. Men varför ska staten lägga sig i klädleln hos oss på vår fritid? Med vilken rätt? Och vad blir nästa begränsning? Snart vill du kanske även förbjuda utmanande urringningar, åtsittande kläder, provokativa tryck på tröjor etc. låt mig sköta mig själv så länge jag inte stör eller skadar andra!

    SvaraRadera
  3. Det går inte att jämföra de båda. Västerländska människor kräver inte att få gå nakna mitt ute i samhället eller på sina jobb. Om muslimer bara ville ha sina plagg på stranden skulle inte en jävel bry sig.

    SvaraRadera
  4. Vi är överens om vad som bör gälla på jobbet. Men ditt resonemang haltar när det gäller offentliga platser.

    Om naturister vill vara nakna på stranden är det många som bryr sig! Förargelseväckande beteende säger de och ropar på polis.

    Jag menar att vi inte ska låta den egna moralen och egna värderingar inskränka andras mänskliga fri- och rättigheter.

    SvaraRadera
  5. det ena är ett frilvilligt val. Det andra en religigös lag. Du föredrar religgiös lag vid sidan av eller till och med över vanlig lag?

    SvaraRadera
  6. Du kan ju fnurra lite kring detta reportage
    http://allahuakbar.se/wordpress/?p=1701

    SvaraRadera
  7. Allah:
    Jag menar att vi inte ska låta den egna moralen och egna värderingar inskränka andras mänskliga fri- och rättigheter.

    Det gäller alla, t.ex:

    - Muslimer som vill bestämma över muslimska kvinnors kläder.
    - Personer i Sverige som vill förbjuda naturister att vara utan kläder när det är varmt och soligt.
    - Etniskt svenska personer som vill förbjuda viss klädsel typ burka, slöja, turban etc.som känns fel enligt våra värderingar.

    Däremot kan man naturligtvis inte tillåta nakna eller burkaklädda personer på alla arbetsplatser. Där måste man som anställd anpassa sig till det som arbetet kräver.

    Det finns en utbredd uppfattning att om en kvinna visar sin kvinnliga fägring för främmande män, så riskerar hon att göra män sexuellt upphetsade. Därför ska kvinnor dölja sina behag för de stackars män som inte kan tygla sina drifter. Den här uppfattningen finns inte bara bland muslimer, utan även bland "vanliga" svenskar. Det är bara en gradskillnad vad gäller hur mycket man får visa.

    I Sverige borde vi kräva av alla att de lägger band på sin sexualdrift när de är bland andra människor. De som är bäst på detta är naturisterna. Vi naturister är vanliga människor som vet att vi kan umgås nakna med varandra utan att bli sexuellt upphetsade.

    SvaraRadera
  8. Det är INTE muslimer som bestämmer deras klädvadl Det är diktrat via religiös lag. Det är Allah (Inte jag) som kräver detta.

    Nudister kan återigen göra ett val. Det finns nuditkbad osv. Man har här gjort en kompromiss från samhällets sida. Detta är demokrati.

    Med islam går det inte, muslimer får inte kompromissa. Det är deras lag som gäller. Så enkelt är det. Har du en susning om vad som idag pågår i England. Så skulle du se på detta med friskare ögon och inte blanda ihop saker som du gör.

    I en naiv snäll värld, då kan jag förstå dina tankar. Men nu är inte världen snäll eller naiv. Det håller på att gå käpprätt åt helvete i England pga muslimer och deras krav. På vissa ställen i Engladn får inte längre vanligt Brittiskt folk besöka sina egna badhus, såvida de sätter på sig en heltäckande baddräkt. Britter får sina pubar nerbrända för att muslimer anser öl är förbjudet, haram

    Man prakiserar Sharialag i England, Brittisk polis får inte längre ingripa emot muslimer som begår upplopp. Det är emot Sharialag.

    Tror du mig inte?

    Häng då med på min resa på min blogg. Maila mig eller prata med mig på msn. All info finns på min blogg.

    Vad gäller den sexuella biten. Ja många män har svårt att hålla kuken i styr. Jag säger inte att vi är bättre på ngt sätt. Men när 8 av 10 grova sexualbrytningar är muslimer. Då måste man börja ställa sig lite frågor anser jag.

    Det är lixom läge å plocka av de filter man har för verkligehten...

    Som det är just nu så suger verkligheten ta mig fan appung


    För övrigt, en intressant blogg du har =)

    SvaraRadera
  9. Ber om ursäkt för min dåliga stavning. Svårt med en stor hund i knät att hålla koll på allt då =)

    SvaraRadera
  10. Allah: Den här bloggen har inte islam som huvudspår.Därför avstår jag från att kommentera din kamp mot islam.

    Burkadebatten blev en intressant parallell till kränkning av naturister som sker. Min poäng är att naturister förföljs genom att många likställer naturister med blottare och liknande perversa typer trots att naturism är tillåtet, inte bara på naturistbad.

    Kul att du gillar bloggen.

    SvaraRadera