söndag 27 september 2009

Anna Anka förstärker fördomsfulla kroppsideal

Mycket har skrivits om Anna Ankas syn på jämlikhet och hemmafruar. Hon tycks se som sin viktigaste uppgift att behaga sin rika man, och det har retat många. Det värsta med uppmärksamheten kring henne tycker jag emellertid är att hon odlar orealistiska och fördomsfulla kroppsideal. Hon menar enligt olika uttalanden att det viktigaste är hennes yttre företräden och att behaga mannen. Till råga på allt vill hon vara en förebild för svenska kvinnor!

Tänk om vi i stället kunde få läsa om frigjorda, fördomsfria och naturliga förebilder. Kvinnor och män som inte ägnar timmar varje dag åt att skapa ett onaturligt yttre vilket bara gynnar modeindustrins kommersiella syften. Kvinnor och män som i stället är nöjda med sig själva, både in- och utsidan, trots att de inte ser ut som en barbiedocka.

3 kommentarer:

  1. Ni är fördomsfria? Snacka om att dömma ut andra. Vad är det för fel att vilja behaga sin man/hustru? Vad är det för fel att vilja se bra ut, speciellt när det gäller för sin fästmö-fästman? Hon säger vad hon tycker och ni dömer ut henne... Ni får nog ta bort ordet "fördomsfri" från er blogg tills ni lärt dig vad det innebär och tills ni lever som ni lär... (eller er fördomsfrihet kanske bara gäller när ni är nakna...)

    SvaraRadera
  2. Birre, läs nogrannare vad vi skrivit.
    1. Vi dömmer inte ut henne, men hon har definitivt retat många.
    2. Det är inte fel att vilja se bra ut.
    3. Det är inte fel att vilja tillfredsställa sin man/hustru.
    4. Problemet är att hon odlar orealistiska och fördomsfulla kroppsideal. Hon ägnar timmar varje dag och tusentals dollar åt sitt yttre. Det får hon gärna göra, men vi menar att det inte är en realistisk förebild för andra.

    SvaraRadera
  3. Anna Anka är enligt min mening svagt begåvad och har en fruktansvärd dialekt och är i riskzonen för att bli anorektisk.Ser förarglig ut dessutom.Allt detta kan hon ju inte hjälpa-men att ingen sagt åt henne att hålla sig i bakgrunden?

    SvaraRadera